Reclame

Een blik achter de schermen van Big Thunder Mountain

1 minuut om te lezen
Big Thunder Mountain in Disneyland Paris ligt er weer als nieuw bij. Na de grootste opknapbeurt in zijn geschiedenis, wordt de populaire attractie deze maand opnieuw geopend op 17 december 2016.

Big Thunder Mountain ontsnapte niet aan het grote renovatieprogramma van Disneyland Parijs. Met dit programma probeert Catherine Powell het park klaar te stomen voor de 25e verjaardag. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de attractie dat deze terug in ere wordt hersteld.

 "Bijna alle onderdelen zijn opgepoetst of vervangen", vertelt Walt Disney-artdirector Beth Clapperton. "Niet alleen het indrukwekkende rotswerk, maar ook alle individuele decoraties en figuren zoals vleermuizen en ezels. Dat was hard nodig." Zelfs de geisers aan de overkant van het meer, die al sinds eind jaren negentig buiten werking waren, zijn gemaakt.

De laatste scène van de achtbaan herkennen fans waarschijnlijk helemaal niet terug. In een grot met 'explosieven' wordt straks gebruikgemaakt van speciale effecten als videoprojecties.


De fabrikant van de rollercoaster, het Nederlandse bedrijf Vekoma, werd ingeschakeld om de techniek uit 1992 te actualiseren. "Daardoor is het systeem een stuk betrouwbaarder geworden, met minder storingen", weet Clapperton. Ook de vijf treinen zijn - op de onderstellen na - helemaal nieuw.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de attractie. Clapperton en haar team leveren Big Thunder Mountain over drie dagen op. "Dankzij deze renovatie is Big Thunder Mountain weer het icoon dat Disneyland Paris verdient", zegt ze.

Vanaf 9 december zou er een soft opening plaatsvinden. Dit wilt zeggen dat Gasten al met het treintje kunnen rijden om er zo nog technische mankementen uit te halen. De officiële heropening vindt plaats op zaterdag 17 december.

Bron en fotos: Looopings.

Misschien ook interessant?

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.